13 august 2013

COMUNICATSâmbătă, 17 august 2013, începând cu orele 14°°, în incinta Primăriei orașului Borșa, etajul I, va avea loc lansarea cărții SPRE ȚARA FĂGĂDUINȚEI, autor TINUȚA GREC.  Evenimentul va fi moderat de Dr. Teodor Ardelean, Directorul Bibliotecii Județene "Petre Dulfu" din Baia Mare.
Apărută la Editura EUROTIP din Baia Mare, cartea analizează fenomenul emigrației din zona Borșa în ultimele trei decenii, fiind alcătuită dintr-o suită de douăzeci de povești de viață ale unor persoane sau familii din Borșa care au emigrat în străinătate în căutarea unei vieți mai bune.
Organizatorii evenimentului (Primăria orașului Borșa, Serviciul Cultură și Biblioteca Orășenească Borșa) speră ca acțiunea să se bucure de o largă audiență, dat fiind faptul că în această perioadă borșenii se întorc în localitatea de la poalele Pietrosului pentru a-și petrece concediile, iar această carte este în primul rând despre și pentru borșeni, o nouă CARTE DE IDENTITATE pe care autoarea le-o oferă la doi ani după cartea sa de debut, RĂDĂCINI-O ISTORIE A BORȘEI ÎN IMAGINI, 1911-2011, coautor Nicoară Mihali.
În calitate de bibliotecar, Tinuța Grec s-a preocupat de păstrarea memoriei locale a comunității în care trăiește, imortalizând crâmpeie din istoria Borșei în albumul RĂDĂCINI și păstrând, spre neuitare, în cartea SPRE ȚARA FĂGĂDUINȚEI, mărturii emoționante ale sacrificiilor, eforturilor, curajului, perseverenței și  dorinței de libertate ale borșenilor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu